Bunq virtuele Maestro voor Apple Pay (gratis extra kaart!) nl

Door WhatsappHack op vrijdag 5 april 2019 17:15 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 5.569

Gezien er wat mensen om gevraagd hebben hoe dit in z'n werk gaat: bij dezen een korte uitleg over hoe je een virtuele Maestro kan krijgen die je in Apple Pay kan zetten.
-edit- In principe is dit als het goed is ook te gebruiken voor Google Pay, maar dat heb ik niet getest. ;) Grappig genoeg heb je dan waarschijnlijk even een iPhone nodig om het volledige kaartnummer, vervaldatum en CVC op te halen van de kaart. Op Android toont ie die niet.

Dit is voor meerdere zaken handig, maar voor mij is het allerbelangrijkste punt dat als je je portemonnee verliest/gejat wordt en je je passen wilt blokkeren, dat deze virtuele kaart dan niet geblokkeerd hoeft te worden en je dus in ieder geval nog een betaalmogelijkheid hebt! (Immers als je de fysieke pas blokkeert, dan blokkeert Apple Pay ook en kan je echt helemaal niets meer en op geen enkele manier nog betalen. ;()Deze virtuele Maestro telt niet mee voor je paslimiet! :)

Even een disclaimer voor we beginnen:
Ik bied geen garanties dat het werkt noch dat het blijft werken - dat is immers aan bunq.
Ik hoop wel dat het blijft werken, want het is echt ideaal en het laatste dat ontbrak voor mij.
Uitvoeren is op eigen risico.Vereisten/benodigdheden
 • Een minuut of 5 tot 10 aan tijd 1 minuutje van je tijd
 • Je hebt bunq Premium (of PROMO, Joint of je zit in een Pack)
 • Een Android telefoon met tenminste Android 5.x of hoger en NFC
 • Als je geen Android telefoon (met NFC) hebt liggen moet je er ff eentje lenen van iemand.
 • Je iPhone, duh.
 • bunqDesktop
-edit- Dit artikel heeft een kleine overhaul gekregen i.v.m. het feit dat Apple Pay nu officieel beschikbaar is in Nederland bij bunq. Alle doorgestreepte stappen zijn niet meer noodzakelijk.

Voorbereiden
 • Als je het nog niet hebt, download & installeer bunqDesktop en login. (Met de API, niet met oAuth.) -edit- niet meer nodig
 • Schakel NFC in op je Android toestel als deze uitgeschakeld is (zie instellingen)
 • Mocht je emoji's en/of (speciale) leestekens gebruiken in je nickname/publieke naam bij bunq: haal deze er dan heel even uit, na afloop mogen ze terug. (Met dank aan DaveFlash voor de tip.)
 • Zet je iPhone en, als je die hebt, je Apple Watch regio naar België
(iPhone: Instellingen -> Algemeen -> Taal en Regio -> Regio
Watch: Watch-app op iPhone -> Instellingen -> Algemeen -> Taal en Regio -> Regio)


Uitvoeren
 • De bekende work-around, maar dan via België* in plaats van Italië. ;) Verander in bunqDesktop, door op je naam/avatar te klikken, je adresgegevens naar land BE en postcode 2000. (Aan beide kanten!!)
 • Controleer in de bunq app op je iPhone of je adres succesvol gewijzigd is, sluit de app daarna geforceerd af. -edit- Als de app het verkeerde adres geeft, sluit deze dan geforceerd af en heropen. Als het adres dan wel goed staat is alles in orde, zo niet: submit de wijziging dan nog eens vanuit bunqDesktop en controleer opnieuw.
 • Installeer Bunq op het Android toestel en log in met je eigen telefoonnummer en code. Als je gevraagd wordt of je bunq op meerdere telefoons gebruikt, kies dan voor "Jazeker".
 • Ga naar "Passen", er verschijnt nu een optie om een Tap&Pay voor NFC aan te vragen. Tik die aan, vraag hem aan en doorloop de stappen. Wacht tot het hele proces is afgerond!
 • Als het goed is is de pas nu geactiveerd en zie je ook de knop "Betalen" verschijnen onder de pas. Mooi! Sluit de bunq app weer af.
 • Open bunq op je iPhone en ga naar "Passen". Aanschouw, je virtuele "Tap&Pay Maestro" staat er opeens met een Apple Pay logo erbij! Tik hem aan en er verschijnt meteen een knop "Voeg toe aan Apple Pay". Do it! Ik zou gaan voor verificatie per SMS en niet verificatie per app. Sneller en vaker succes.
 • Voeg hem ook meteen ff toe aan je Watch als je die hebt.
Als het goed is staat de virtuele Maestro nu in je wallet en is Apple Pay actief! :)

Afronden:
Ook niet onbelangrijk!
 • Ga terug naar bunqDesktop, zet je adres weer terug naar land NL en je daadwerkelijke postcode.
 • Controleer in de bunq app op je iPhone of de wijziging is geslaagd en je adres weer terugstaat zoals het hoort. -edit- Als de app het verkeerde adres geeft, sluit deze dan geforceerd af en heropen. Als het adres dan wel goed staat is alles in orde, zo niet: submit de wijziging dan nog eens vanuit bunqDesktop en controleer opnieuw.
 • Log jezelf uit op het Android toestel (tenzij je die actief wilt houden) en/of verwijder de app gewoon compleet; eventueel op je iPhone de sessie voor dit toestel geforceerd verwijderen.
 • Zet de regio van je iPhone/Apple Watch weer terug naar Nederland. (Of wherever you live.)
 • Als je het niet prettig vindt: laat bunqDesktop al je keys verwijderen of revoke de API-key in de bunq-app instellingen onder "Ontwikkelaars" op je iPhone.
All done! Je hebt nu een virtuele Maestro die uitsluitend in Apple Pay staat.
Je kan één zo'n pasje krijgen, dus volg de stappen nauwlettend. Als het fout gaat en je krijgt een Nederlandse virtuele Maestro dan is het naar mijn weten einde verhaal en kan je het niet nog eens proberen.

Bonus
Als je wilt kan je terwijl je dit toch aan het doen bent naast de Tap&Go Maestro ook even een Online MasterCard aanvragen. Dan kan je die ook toevoegen aan Apple Pay en heb je dus ook een back-up MasterCard er in staan. :) Online MasterCard's kun je handmatig toevoegen aan Wallet met behulp van het kaartnummer, vervaldatum en CVC en SMS-verificatie gebruiken.


Enjoy! :)


* = België, omdat je dan een pas krijgt die op de terminals Nederlands en Frans ondersteunen. Met de Italiaanse variant kunnen terminals in het buitenland opeens in het Italiaans zijn. Daarnaast werken deze pasjes online, die met regio Italië niet. Daarom is hier nu gekozen voor België sinds Apple Pay daar beschikbaar is.

Volgende: Medisch experiment: FreeStyle Libre FGM ombouwen naar CGM 12-'19 Medisch experiment: FreeStyle Libre FGM ombouwen naar CGM
Volgende: HTC Privacy Violations Part III 12-'14 HTC Privacy Violations Part III

Reacties


Door Tweakers user 629110, vrijdag 5 april 2019 17:38

Wel erg cool dat dit nu ook kan met de virtuele passen.

Door Tweakers user DaveFlash, vrijdag 5 april 2019 20:11

wauw. dat dit ook al mogelijk is, sommigen gaan wel heel ver voor Apple Pay, ik heb het geluk gehad de virtuele meastro vorig jaar op tijd te kunnen activeren.

Door Tweakers user xoniq, vrijdag 5 april 2019 21:55

Waarom kan het bij 1 pas? Je kan toch meer dan 1 virtuele pas aanmaken? (Max 3 of 5?)

Door Tweakers user WhatsappHack, vrijdag 5 april 2019 21:57

xoniq schreef op vrijdag 5 april 2019 @ 21:55:
Waarom kan het bij 1 pas? Je kan toch meer dan 1 virtuele pas aanmaken? (Max 3 of 5?)
Dat zijn MasterCard’s, dit gaat om een Maestro. :)

Door Tweakers user xoniq, vrijdag 5 april 2019 22:01

WhatsappHack schreef op vrijdag 5 april 2019 @ 21:57:
[...]


Dat zijn MasterCard’s, dit gaat om een Maestro. :)
Ah duidelijk. Wellicht dat ik binnenkort deze methode gebruik voor m'n vriendin haar telefoon. Maar ik wacht even met de Italië methode tot m'n passen binnen zijn.

Thanks voor deze heldere howto.

Door Tweakers user GvNL, vrijdag 5 april 2019 22:42

Scheelt toch weer een extra pas. Met succes heb ik de Tap & Pay-pas kunnen activeren voor Apple Pay. :*)

Door Tweakers user xoniq, vrijdag 5 april 2019 22:53

Kwam sowieso wel goed uit. Had alle passen al besteld. 1 IT en 2 NL. Dus nu toch met deze omweg nog een extra Apple Pay pas.

Door Tweakers user WhatsappHack, vrijdag 5 april 2019 23:29

DaveFlash schreef op vrijdag 5 april 2019 @ 20:11:
wauw. dat dit ook al mogelijk is, sommigen gaan wel heel ver voor Apple Pay, ik heb het geluk gehad de virtuele meastro vorig jaar op tijd te kunnen activeren.
Misschien kan jij dan een tweede krijgen op deze manier, whehe. :P

Door Tweakers user tiab7, zaterdag 6 april 2019 21:02

Is het nog een nadeel dat je van deze pas geen pincode hebt? Dat je in bepaalde landen geen bedragen boven 20/25€ af kunt rekenen bv...

Door Tweakers user WhatsappHack, zaterdag 6 april 2019 21:07

tiab7 schreef op zaterdag 6 april 2019 @ 21:02:
Is het nog een nadeel dat je van deze pas geen pincode hebt? Dat je in bepaalde landen geen bedragen boven 20/25€ af kunt rekenen bv...
Mogelijk wel, al zouden alle moderne terminals de authenticatie van AP moeten accepteren. Toch kom je in Nederland in zeer zeldzame gevallen ook nog terminals met stokoude firmware tegen die om een pin vragen.

Maar daar heb je je fysieke pas nog voor natuurlijk :) Die heeft ook een pin met AP.

Door Tweakers user DaveFlash, zondag 7 april 2019 22:36

er is nog een truc, geen android telefoon nodig, wel een beetje kennis van programmeren en nodejs vereist, de virtuele maestro's zijn ook middels de API aan te maken, en dan kun je wel een pincode mee geven, mocht dat nodig zijn.

Door Tweakers user WhatsappHack, zondag 7 april 2019 23:33

DaveFlash schreef op zondag 7 april 2019 @ 22:36:
er is nog een truc, geen android telefoon nodig, wel een beetje kennis van programmeren en nodejs vereist, de virtuele maestro's zijn ook middels de API aan te maken, en dan kun je wel een pincode mee geven, mocht dat nodig zijn.
Ik las de suggestie net in een topic, maar kan het in de API documentatie van bunq zo 1,2,3 niet vinden. Helaas ook niemand die het al geschreven en geopensourced heeft, hehe.
Heb je hier meer informatie over?

Door Tweakers user DaveFlash, maandag 8 april 2019 11:48

WhatsappHack schreef op zondag 7 april 2019 @ 23:33:
[...]


Ik las de suggestie net in een topic, maar kan het in de API documentatie van bunq zo 1,2,3 niet vinden. Helaas ook niemand die het al geschreven en geopensourced heeft, hehe.
Heb je hier meer informatie over?
Ik zal even overleggen met diegene die de o.a. de API truc heeft gevonden of ik zijn bestand mag delen.

Door Tweakers user bluewalk, woensdag 24 april 2019 18:14

DaveFlash schreef op maandag 8 april 2019 @ 11:48:
[...]


Ik zal even overleggen met diegene die de o.a. de API truc heeft gevonden of ik zijn bestand mag delen.
En en en? :) Zou die truck ook werken op regio Belgie, daar Apple Pay daar nu ook werkt? Dan blijft de automaat netjes in het NL (gok ik).

Door Tweakers user WhatsappHack, woensdag 24 april 2019 19:52

cyberde schreef op woensdag 24 april 2019 @ 18:14:
[...]

En en en? :) Zou die truck ook werken op regio Belgie, daar Apple Pay daar nu ook werkt? Dan blijft de automaat netjes in het NL (gok ik).
Ja die methode werkt.
En België moet vanaf vandaag inderdaad ook werken voor de regio van (virtuele) passen. :)

Door Tweakers user WhatsappHack, vrijdag 26 april 2019 20:53

cyberde schreef op woensdag 24 april 2019 @ 18:14:
[...]

En en en? :) Zou die truck ook werken op regio Belgie, daar Apple Pay daar nu ook werkt? Dan blijft de automaat netjes in het NL (gok ik).
Bevestigd dat dit werkt trouwens. Misschien pas ik de tutorial er wel op aan. :)

Reageren is niet meer mogelijk